התחרות על תחום התוכן מתחממת וחברות הטכנולוגיה הותיקות ממשיכות במאמציהן לייצור תכנים חדשים שיביאו אליהן צופים נוספים ויספקו עבורן מקור יציב של הכנסות. מודל התשלום החודשי הקבוע ככל הנראה יפנה את מקומו לטובת שידור התכנים ללא תשלום תוך שילוב פרסומות לפחות עבור חלק מהשחקניות בתחום, בעוד חברות התוכן הותיקות נלחמות בכל כוחן ביצרניות התוכן החדשות דרך הפקת תכנים איכותיים חדשים ויצירת פלטפורמות טכנולוגיות מתקדמות.
גוגל
ביום חמישי האחרון הכריזה גוגל כי תבצע השקעה משמעותית נוספת בתכנים, אך בניגוד להשקעות קודמות של החברה בתחום התוכן, כעת מסתכלת ענקית החיפוש על הפקת תכניות שיוצעו לכל הגולשים באתר יוטיוב בחינם, כשאלו יהיו מבוססי פרסומות. ההשקעה החדשה של גוגל מתמקדת בתכנים שצפויים להביא את המפרסמים הגדולים מהטלוויזיה היישר לרשת האינטרנט, והחברה עושה זאת דרך שילוב של כמה שמות גדולים, בהם קווין הארט, אלן דג’נרס, קייטי פרי, דמי לובאטו ואחרים.
גוגל חולשת כיום על תקציבי פרסום משמעותיים במיוחד ברשת האינטרנט וברבעון הראשון של השנה דיווחה על הכנסות של כ-21 מיליארד דולר מפרסום. את הקשר ההדוק של החברה עם המפרסמים הגדולים מעוניינים בגוגל לנצל דרך הצעה של תכנים מבוססי פרסום לכלל הגולשים בפלטפורמת הוידאו של החברה, אשר ודאי תקסום לאותם מפרסמים גדולים כאשר מדובר בתכנים איכותיים המגובים באמצעות כוכבים גדולים ומוכרים.
ההשקעה הנוכחית לא תהיה הראשונה של גוגל בתוכן. דרך יוטיוב, אותה רכשה החברה עוד ב-2006, ניסתה החברה להרחיב את היצע תכני הפרימיום על ידי תמיכה באמנים קיימים באתר, להם הציעה להפיק תכניות עבור שירות YouTube Red. השירות, אותו הציגה החברה באוקטובר 2015, הציע תכנים ומוסיקה במחיר חודשי קבוע של 10 דולרים וללא הצגת פרסומות.
שירות נוסף שהשיקה גוגל רק לאחרונה (מרץ 2017) הינו YouTube TV, זה מאפשר גישה לערוצי טלוויזיה בשידור חי כמו ABC, NBC, FOX ורבים נוספים לצד שירות VOD ואפשרות להקלטת תוכניות דרך הענן בתשלום חודשי של 35 דולרים בחודש.
פייסבוק
לרשת החברתית הגדולה בעולם יש כבר קרוב ל-2 מיליארד משתמשים, אך למרות הצמיחה, הזהיר מנכ”ל החברה, מארק צוקרברג, מספר פעמים עם פרסום דוחותיה הכספיים ברבעונים האחרונים כי הצמיחה הגבוהה שהושגה בשנים האחרונות מפרסום עשויה להצטמצם בשל חוסר מקום לשילוב פרסומות בפיד החדשות הצפוף למדי.
תחום הוידאו הוא תחום צומח גם עבור פייסבוק ובחברה ככל הנראה מעוניינים להרחיב את ההכנסות מפרסום דרך פלטפורמה זו באמצעות הפקת תכנים חדשים בהם ישולבו מפרסמים גדולים.
על פי דיווח אתר ביזנס אינסיידר, המצטט מקורות שלדבריו מכירים את תכניותיה של פייסבוק בתחום, מתכננת הרשת החברתית להפיק כמות נכבדה של כ-24 תכניות, חלקן יהיו ברמת הפקה גבוהה שעשויה להתחרות בתכני הפרימיום שמציעות כיום נטפליקס ואמזון ואילו יתר התכנים יהיו קצרים יותר (5-10 דקות) ויעודכנו מידי יום. על פי מקורות הדיווח, אישרה פייסבוק את הפקתה של תכנית שידוכים ב-VR, בה ייפגשו המועמדים תחילה דרך פלטפורמת המציאות המדומה. עוד נאמר כי בפייסבוק ינסו לגייס שורה של כוכבים גדולים שישתלבו בתכנים שתפיק החברה.
סנאפצ’ט
אפליקציית סנאפצ’ט בבעלותה של חברת סנאפ (Snap), אשר הנפיקה מניותיה לציבור מוקדם יותר השנה, מתכננת להרחיב את היצע התכנים מבוססי הפרסום גם כן. בשונה מפייסבוק וגוגל, בסנאפ לא צפויים להשתלב תכני פרימיום ארוכים, אלא תכניות קצרות שאורכן יסתכם ב-3 עד 5 דקות, כך על פי דיווח הוול סטריט ג’ורנל.
התכנים ישולבו כחלק מטאב הסיפורים (Stories) באפליקציית סנאפצ’ט, ועל פי דיווח הג’ורנל, בחברה לא מתכוונים לשלם על הפקתם, אלא לעבוד במודל של שיתוף ההכנסות מפרסום, כאשר סנאפ תקבל חצי מההכנסות מפרסום והחצי הנוסף יילך לשותפי התוכן של החברה.
ובינתיים אצל חברות התוכן
בעוד חברות הטכנולוגיה שועטות אחר תחום התוכן, מציגות יצרניות התוכן הותיקות השקעות בתכנים חדשים לצד הצעת שירותי הזרמת תוכן השקולים לאלו של נטפליקס, אמזון ואחרים. ב-HBO כבר הודיעו כי יסירו תכנים חדשים כישנים משירות הזרמת התוכן של אמזון, זאת בעוד שתי ספקיות תוכן בישראל, הוט וסלקום TV, חתמו על הסכמים לשידור תכני הרשת האמריקאית בזו אחר זו ב-8 החודשים האחרונים. HBO גם אישרה השבוע כי חתמה על הסכמים עם מספר כותבים חדשים לשם הפקת ארבע סדרות ספין-אוף בעולם של משחקי הכס.

שירות הזרמת התכנים הולו (Hulu), הנמצא בבעלות כמה מחברות הפקת התוכן הגדולות בארה”ב, בהן ABC (של דיסני), טיים וורנר, NBC (קומקאסט) ופוקס, השיק השבוע גרסת בטא של שירות הזרמת תכנים בשידור חי המציע 50 ערוצים במחיר של 40 דולרים בחודש בארה”ב.
ב-Hulu גם עובדים על שילוב תכני מקור חדשים, כאשר לקראת סוף חודש אפריל החל האתר לשדר את הסדרה A Handmaid’s Tale, סדרה חדשה בכיכובה של אליזבת’ מוס (מד-מן) המבוססת על רומן תחת אותו שם ועוסקת בחברה חדשה ודתית שנוצרה בעקבות מלחמת אזרחים והובילה לביטול זכויות נשים ושיעבודן. הסדרה כבר חודשה לעונה שניה לאחר שידורם פרקים בודדים בלבד.